Over ons

Zinnig en Zuinig 

Steeds meer mensen hebben zorg nodig. De kosten van de zorg zijn daarom gestegen, waardoor het belangrijk is om de zorgkosten omlaag te brengen. de kwaliteit van de zorg moet echter gelijk blijven.  

In het Anders Beter Centrum werken huisartsen en medisch specialisten buiten het ziekenhuis nauw met elkaar samen om patiënten met klachten snel en doelgericht te helpen. Hierbij gaat om de zorg die te ingewikkeld is voor de huisarts die niet dagelijks met deze medische handelingen te maken heeft en die te simpel is voor het ziekenhuis. Deze zorg brengen we dichterbij huis, waardoor u als patiënt niet altijd naar het ziekenhuis hoeft. Dit heeft verschillende voordelen, u hoeft niet naar het ziekenhuis, er is meer tijd en rust, minder wachttijden en geen parkeerkosten. En wat mooi is, u betaalt in veel gevallen geen eigen risico. 

Anders Beter
Het Anders Beter Centrum is onderdeel van de proeftuin “Anders Beter”. De initiatiefnemers van deze proeftuin zijn MCC Omnes, Meditta, Zuyderland MC, Burgerkracht en zorgverzekeraar CZ.
Vanuit het initiatief “Anders Beter” worden de komende jaren vernieuwende ontwikkelingen ingezet om de zorg beter en efficiënter te organiseren. Uitgangspunten hierbij zijn het verbeteren van de kwaliteit van zorg door deze dichter bij de patiënt te organiseren en het stimuleren van een nog betere samenwerking tussen professionals zonder dat de kosten voor deze zorg verder toenemen.
Meer informatie over de proeftuin kunt u hier vinden.

Korte wachttijden
Indien uw huisarts u doorverwijst naar het Anders Beter Centrum kunt u meestal binnen een week terecht.

Snelle diagnose
Tijdens uw bezoek aan het Anders Beter Centrum vinden alle benodigde onderzoeken binnen één dagdeel plaats en wordt er door de medisch specialist of kaderhuisarts direct een diagnose gesteld. 

Persoonlijk en dichtbij
Optimale service voor u en uw huisarts door zorg snel, persoonlijk, efficiënt en doelgericht te organiseren. In sommige gevallen vraagt uw huisarts om een advies aan de specialist waardoor u niet naar het Anders Beter Centrum hoeft te gaan. 

Lagere kosten
De consulten bij de specialist en de kaderhuisarts in het Anders Beter Centrum vallen in veel gevallen niet onder het eigen risico. De kosten staan vermeld op de pagina van het desbetreffende product op onze dienstenpagina.

Beeldmerk Anders Beter Centrum