Veelgestelde vragen (FAQ)

Uw huisarts kan u verwijzen naar het Anders Beter Centrum indien u klachten heeft op gebied van:
 
Met het Anders Beter Centrum streven we naar het verbeteren van de kwaliteit van zorg door deze dichter bij de patiënt te organiseren en het stimuleren van een nog betere samenwerking tussen professionals zonder dat de kosten voor deze zorg verder toenemen.

Indien uw huisarts u doorverwijst naar het Anders Beter Centrum kunt u meestal binnen één week terecht. Tijdens uw bezoek aan het Anders Beter Centrum vinden alle benodigde onderzoeken binnen één dagdeel plaats en wordt er door de medisch specialist of kaderhuisarts direct een diagnose gesteld.
 
Indien het om spoedeisende klachten gaat wordt u rechtstreeks doorverwezen naar het ziekenhuis.
Het Anders Beter Centrum heeft verschillende locaties.
1. Plaatsen van het spiraaltje of anticonceptiestaafje
De afspraak vindt plaats in Gezondheidscentrum Neerbeek. Als u met de auto komt, navigeer naar Kerklaan 11, 6191 GM Neerbeek (gemeente Beek). U kunt hier gratis parkeren.
2. Spreekuur orthopedie schouder- en knieklachten
De afspraak vindt plaats in MMC Echt. Als u met de auto komt, navigeer naar Nobelweg 10, 6101 XB Echt. MMC Echt is gevestigd in het bedrijventerrein ‘De Berk’. U kunt hier gratis parkeren.
3. Dexaconsult en niercheckpoli
De afspraak vindt plaats in Zuyderland MC locatie Sittard-Geleen. Als u met de auto komt, navigeer naar Demystraat 1, 6162 AP Geleen. U betaalt de gebruikelijke parkeerkosten van Zuyderland MC. 
4. Het e-meedenkconsult
Voor de e-meedenkconsulten en teledermatologie hoeft u niet naar een locatie te reizen. Uw huisarts vraagt namelijk via een beveiligde internetverbinding advies aan de specialist. 
Uw bezoek en behandeling aan het Anders Beter Centrum wordt door alle zorgverzekeraars vergoed.
De enige voorwaarde is dat u een medische indicatie heeft en door uw huisarts bent verwezen. Omdat het Anders Beter Centrum een samenwerkingsverband is tussen Zuyderland MC en Medisch Coördinatie Centrum Omnes, valt de door ons geboden zorg binnen de basiszorg en is het grootste gedeelte hiervan vrijgesteld van eigen risico. 
1. Voor de e-meedenkconsulten, teledermatologie en spreekuur orthopedie schouder- en knieklachten wordt uw eigen risico niet aangebroken.
2. Voor het plaatsen van een spiraaltje of anticonceptiestaafje worden in sommige gevallen de materiaalkosten in rekening gebracht. De exacte regels rondom de materiaalkosten van het spiraaltje en het anticonceptiestaafje  zijn te vinden op de dienstenpagina. 

In het Anders Beter Centrum wordt u geholpen door medisch specialisten van Zuyderland MC, door gespecialiseerde huisartsen (kaderhuisartsen) en fysiotherapeuten. Uw behandelaars staan vermeldt op de pagina van het desbetreffende product op onze dienstenpagina.

Beeldmerk Anders Beter Centrum